Roerei met avocado en geitenkaas van Denise Kortlever
Zachte roerei samen met romige avocado en geitenkaas als ontbijt, wat een feestje!
Aan de slag
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de eieren toe en roer goed met een spatel. Laat het ei tussendoor steeds zo’n 10 sec. met rust. Schep de stukjes gestold ei steeds door het nog vloeibare deel tot het ei gestold is, maar nog wel romig.
Haal de pan van het vuur. Verdeel het roerei over de kommen en verkruimel er meteen de geitenkaas over, zodat die een beetje smelt. Snijd de bieslook fijn. Voeg de avocadoblokjes en bieslook toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met extra vierge olijfolie.
Roerei met avocado en geitenkaas van Denise Kortlever
Zachte roerei samen met romige avocado en geitenkaas als ontbijt, wat een feestje!
null personen
385 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de eieren toe en roer goed met een spatel. Laat het ei tussendoor steeds zo’n 10 sec. met rust. Schep de stukjes gestold ei steeds door het nog vloeibare deel tot het ei gestold is, maar nog wel romig.
Haal de pan van het vuur. Verdeel het roerei over de kommen en verkruimel er meteen de geitenkaas over, zodat die een beetje smelt. Snijd de bieslook fijn. Voeg de avocadoblokjes en bieslook toe aan het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met extra vierge olijfolie.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 avocado
2 el traditionele olijfolie
8 middelgrote eieren
75 g zachte geitenkaas
4 el verse bieslook
1 extra vierge olijfolie