Ribkarbonade met geurige salie en rodekoolsalade
Dagje oer-Hollands? Met dit supersnelle gerecht scoor je bij íedereen.
Aan de slag
Verhit de helft van de kruidenboter in de hapjespan en bak de aardappeltjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes salie. Maak kleine inkepingen in beide kanten van de karbonaden en druk de salieblaadjes hierin. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de kruidenboter in een koekenpan en bak de karbonaden op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Meng in een ruime kom met de rodekool, rozijnen en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de karbonaden met de aardappeltjes en salade.
Ribkarbonade met geurige salie en rodekoolsalade
Dagje oer-Hollands? Met dit supersnelle gerecht scoor je bij íedereen.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de helft van de kruidenboter in de hapjespan en bak de aardappeltjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes salie. Maak kleine inkepingen in beide kanten van de karbonaden en druk de salieblaadjes hierin. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de kruidenboter in een koekenpan en bak de karbonaden op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Meng in een ruime kom met de rodekool, rozijnen en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de karbonaden met de aardappeltjes en salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 g kruidenboter met knoflook
300 g bakaardappeltjes
2 takjes verse salieblaadjes
300 g ribkarbonades
250 g witlof
150 g gesneden rodekool
50 g rozijnen
50 g caesardressing