Varkensfiletrollade met salie en lardo
Door de rollade te bedekken met spek blijft hij lekker sappig en krijgt hij extra smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het netje van de rollade. Leg de helft van de salie op het vlees. Bedek de rollade voor 2/3 met de lardo door het spek overlappend en dakpansgewijs op de salie te leggen. Laat de onderkant vrij. Wikkel de bijgeleverde elastiekjes om de rollade. Leg de rest van de salie in het midden van de ovenschaal. Leg de rollade erop met de spekkant naar boven.
Bak de rollade ca. 20 min. in het midden van de oven. Neem de schaal uit de oven en verlaag de temperatuur naar 150 °C. Steek de vleesthermometer in het vlees, zet de schaal terug in de oven en bak nog ca. 25 min., tot het vlees een kerntemperatuur van 62 °C bereikt heeft. Leg de rollade op een schaal en laat afgedekt 10 min. rusten voordat je hem aansnijdt.
Varkensfiletrollade met salie en lardo
Door de rollade te bedekken met spek blijft hij lekker sappig en krijgt hij extra smaak.
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het netje van de rollade. Leg de helft van de salie op het vlees. Bedek de rollade voor 2/3 met de lardo door het spek overlappend en dakpansgewijs op de salie te leggen. Laat de onderkant vrij. Wikkel de bijgeleverde elastiekjes om de rollade. Leg de rest van de salie in het midden van de ovenschaal. Leg de rollade erop met de spekkant naar boven.
Bak de rollade ca. 20 min. in het midden van de oven. Neem de schaal uit de oven en verlaag de temperatuur naar 150 °C. Steek de vleesthermometer in het vlees, zet de schaal terug in de oven en bak nog ca. 25 min., tot het vlees een kerntemperatuur van 62 °C bereikt heeft. Leg de rollade op een schaal en laat afgedekt 10 min. rusten voordat je hem aansnijdt.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7½ g verse salieblaadjes
900 g varkensfiletrollade
100 g lardo (Italiaans spek)
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
vleesthermometer