Karbonade, aardappeltjes en rodekool-rozijnensalade
bewaar
bewaar

Karbonade, aardappeltjes en rodekool-rozijnensalade

Dagje oer-Hollands? Met dit supersnelle gerecht scoor je bij íedereen.

16 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de helft van de kruidenboter in een hapjespan en bak de aardappeltjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes salie en druk ze in beide kanten van de karbonades. Bestrooi met peper en zout. Verhit de rest kruidenboter in een koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in stukjes. Meng in een ruime kom met de rodekool, rozijnen en dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de karbonades met de aardappeltjes en salade.

variatietipJe kunt het witlof ook vervangen door gesneden witlof (zak 500 g, koelvers). En voeg eventueel tuinkers aan de salade toe.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Karbonade, aardappeltjes en rodekool-rozijnensalade

Dagje oer-Hollands? Met dit supersnelle gerecht scoor je bij íedereen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig