Tagliatelle met gorgonzolaroomsaus
Een romige pasta met een subtiele pittigheid van de gorgonzola. Perfecto!
Aan de slag
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in de lengte in dunne reepjes. Voeg het witlof toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng ondertussen een pan met de melk en de basis voor roomsaus al roerend met een garde aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de gorgonzola toe en laat 2 min. zachtjes doorkoken. Roer regelmatig.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en schep het witlof met de spekjes erdoor. Meng de saus erdoor en tot slot de waterkers.
Tagliatelle met gorgonzolaroomsaus
Een romige pasta met een subtiele pittigheid van de gorgonzola. Perfecto!
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee.
Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in de lengte in dunne reepjes. Voeg het witlof toe en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng ondertussen een pan met de melk en de basis voor roomsaus al roerend met een garde aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de gorgonzola toe en laat 2 min. zachtjes doorkoken. Roer regelmatig.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en schep het witlof met de spekjes erdoor. Meng de saus erdoor en tot slot de waterkers.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g magere gerookte spekreepjes
300 g gesneden uien
500 g witlof
500 ml halfvolle melk
62 g mix voor tagliatelle roomsaus
75 g gorgonzola
500 g verse tagliatelle
75 g waterkers