Drie-kolenstoof met zoetzure ui en een magere gehaktbal
Hollands glorie met deze oer-Hollandse maaltijd!
Aan de slag
Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de mosterd, peper en eventueel zout toe. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 2 porties en vorm er met vochtige handen ballen van. Verhit de helft van de olie in de braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 min. gaar. Keer regelmatig.
Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en knoflook. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de stamppotgroente, bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan ca. 8 min. stoven.
Doe ondertussen de kapucijners in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de groentestoof en warm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de Amsterdamse uien en schep om met de boerenkoolstoof. Verdeel de stoof over de borden en leg er een gehaktbal op. Lekker met mosterd.
Drie-kolenstoof met zoetzure ui en een magere gehaktbal
Hollands glorie met deze oer-Hollandse maaltijd!
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de mosterd, peper en eventueel zout toe. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 2 porties en vorm er met vochtige handen ballen van. Verhit de helft van de olie in de braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 min. gaar. Keer regelmatig.
Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en knoflook. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de stamppotgroente, bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan ca. 8 min. stoven.
Doe ondertussen de kapucijners in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de groentestoof en warm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de Amsterdamse uien en schep om met de boerenkoolstoof. Verdeel de stoof over de borden en leg er een gehaktbal op. Lekker met mosterd.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g mager rundergehakt
1 middelgroot scharrelei
1 tl Franse mosterd
2 el traditionele olijfolie
1 ui
1 teen knoflook
400 g stamppotgroente paarse boerenkool
1 kippenbouillontablet
200 ml water
680 g jonge kapucijners in pot
160 g Amsterdamse uien