Boerenkoolstamppot met pastinaak en een gehaktbal
bewaar
bewaar

Boerenkoolstamppot met pastinaak en een gehaktbal

Geef je stamppot een extra healthy kick en stamp er wat pastinaak doorheen. Smaakt nog heerlijk ook!

45 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Doe het gehakt in een kom, meng met het ei en de komijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel in 4 gelijke porties en vorm hier met vochtige handen mooie ronde ballen van.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de ballen op hoog vuur rondom goudbruin. Draai het vuur lager en laat de gehaktballen in 30 min. gaar worden. Keer regelmatig.

Laat ondertussen de Amsterdamse uien uitlekken en halveer ze. Voeg ze de laatste minuut toe aan de pan met gehaktballen.

Schil ondertussen de aardappelen, pastinaak en peen en snijd in gelijke stukken. Kook 20 min. in een grote pan met een laag water met eventueel zout. Kook de laatste 15 min. de boerenkool mee. Giet de aardappelen en groenten af en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de stamppot en gehaktballen met Amsterdamse uien over de borden en serveer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boerenkoolstamppot met pastinaak en een gehaktbal

Geef je stamppot een extra healthy kick en stamp er wat pastinaak doorheen. Smaakt nog heerlijk ook!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig