Hollandse stoof met kapucijners, boerenkool en bokbier
bewaar
bewaar

Hollandse stoof met kapucijners, boerenkool en bokbier

Het is pas écht herfst als er bokbier op tafel komt. En het mooie is: je kunt er heerlijk mee koken!

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de tomaten puree en kerrie toe en bak 1 min. mee.

Laat ondertussen de Amsterdamse uien en kapucijners uitlekken. Voeg de Amsterdamse uien, kapucijners, witte bonen in tomatensaus, snijbonen, boerenkool en de helft van het bier toe. Breng alles aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi met de kaas. Serveer de rest van het bier erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hollandse stoof met kapucijners, boerenkool en bokbier

Het is pas écht herfst als er bokbier op tafel komt. En het mooie is: je kunt er heerlijk mee koken!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig