Hollandse stoof met kapucijners, boerenkool en bokbier
Het is pas écht herfst als er bokbier op tafel komt. En het mooie is: je kunt er heerlijk mee koken!
Aan de slag
Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de tomaten puree en kerrie toe en bak 1 min. mee.
Laat ondertussen de Amsterdamse uien en kapucijners uitlekken. Voeg de Amsterdamse uien, kapucijners, witte bonen in tomatensaus, snijbonen, boerenkool en de helft van het bier toe. Breng alles aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi met de kaas. Serveer de rest van het bier erbij.
Hollandse stoof met kapucijners, boerenkool en bokbier
Het is pas écht herfst als er bokbier op tafel komt. En het mooie is: je kunt er heerlijk mee koken!
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Voeg de tomaten puree en kerrie toe en bak 1 min. mee.
Laat ondertussen de Amsterdamse uien en kapucijners uitlekken. Voeg de Amsterdamse uien, kapucijners, witte bonen in tomatensaus, snijbonen, boerenkool en de helft van het bier toe. Breng alles aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven. Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi met de kaas. Serveer de rest van het bier erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g half-om-halfgehakt
100 g magere gerookte spekreepjes
2 el tomatenpuree
½ el kerriepoeder
320 g Amsterdamse uien
330 g jonge kapucijners in pot
360 g witte bonen in tomatensaus
200 g verse gesneden snijbonen
300 g gesneden boerenkool
300 ml herfstbok
100 g gemalen belegen kaas 30+
Dit heb je nodig
hapjespan