Gerookte-makreelpie met bloemkool en kruidige puree
Mmm... een pie met een oosters tintje: met kokosmelk en koriander.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng 2 pannen water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in de ene pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Halveer ondertussen de grotere bloemkoolroosjes en kook de bloemkool in de andere pan kokend water in 3 min. beetgaar. Maak ondertussen de knoflook en gember schoon en snijd fijn. Giet de bloemkool af en laat uitlekken.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, gember en vadouvan 30 sec. Voeg de bloemkool, rozijnen, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Neem de pan van het vuur. Verwijder zo nodig het vel van de makreel en breek de makreel erboven, schep om en verdeel over de ovenschaal.
Snijd de koriander fijn. Draai het vuur uit onder de aardappelen, giet af en laat kort droogstomen. Schenk de kokosmelk erbij en stamp met de pureestamper tot een puree. Schep de koriander en peper erdoor. Verdeel de puree over het bloemkoolmengsel in de ovenschaal, strijk glad en maak eventueel met een vork een golfpatroon in de puree. Besprenkel met de rest van de olie en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Gerookte-makreelpie met bloemkool en kruidige puree
Mmm... een pie met een oosters tintje: met kokosmelk en koriander.
hoofdgerecht
null personen
920 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng 2 pannen water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in de ene pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Halveer ondertussen de grotere bloemkoolroosjes en kook de bloemkool in de andere pan kokend water in 3 min. beetgaar. Maak ondertussen de knoflook en gember schoon en snijd fijn. Giet de bloemkool af en laat uitlekken.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, gember en vadouvan 30 sec. Voeg de bloemkool, rozijnen, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Neem de pan van het vuur. Verwijder zo nodig het vel van de makreel en breek de makreel erboven, schep om en verdeel over de ovenschaal.
Snijd de koriander fijn. Draai het vuur uit onder de aardappelen, giet af en laat kort droogstomen. Schenk de kokosmelk erbij en stamp met de pureestamper tot een puree. Schep de koriander en peper erdoor. Verdeel de puree over het bloemkoolmengsel in de ovenschaal, strijk glad en maak eventueel met een vork een golfpatroon in de puree. Besprenkel met de rest van de olie en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kruimige aardappelen
400 g bloemkoolroosjes
1 teen knoflook
2 cm verse gember
2 el arachideolie
1 tl vadouvan kruidenmix
50 g blanke rozijnen
260 g gerookte makreel
7½ g verse koriander
150 g kokosmelk
Dit heb je nodig
ovale ovenschaal (20 x 30 cm)
pureestamper