Gerookte-makreelpie met bloemkool en korianderpuree
Mmm... een pie met een oosters tintje: met kokosmelk en koriander.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. in water met zout gaar. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Schil en rasp de gember. Snijd de koriander en knoflook fijn. Verdeel de makreel in stukjes.
Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de gember, knoflook en vadouvan 30 sec. Voeg de bloemkool, rozijnen, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en meng de makreel erdoor. Verdeel over de ingevette ovenschaal.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de kokosmelk toe en stamp tot puree. Voeg de koriander, peper en eventueel zout toe en roer door. Verdeel gelijkmatig over een ingevette ovenschaal. Besprenkel met de olie en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Gerookte-makreelpie met bloemkool en korianderpuree
Mmm... een pie met een oosters tintje: met kokosmelk en koriander.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. in water met zout gaar. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Schil en rasp de gember. Snijd de koriander en knoflook fijn. Verdeel de makreel in stukjes.
Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de gember, knoflook en vadouvan 30 sec. Voeg de bloemkool, rozijnen, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en meng de makreel erdoor. Verdeel over de ingevette ovenschaal.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de kokosmelk toe en stamp tot puree. Voeg de koriander, peper en eventueel zout toe en roer door. Verdeel gelijkmatig over een ingevette ovenschaal. Besprenkel met de olie en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
800 g bloemkool
5 cm verse gember
15 g verse koriander
2 tenen knoflook
260 g verse gerookte makreelfilet
4 el arachideolie
1 el vadouvan kruidenmix
4 el blanke rozijnen
200 ml kokosmelk
Dit heb je nodig
pureestamper
ovenschaal (30 x 30 cm)