Indiase kiproerbak met bloemkool en rijst
Een avondje India! Heerlijk met groenten en rijst.
Aan de slag
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 15 min. gaar. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Maak ondertussen de uien schoon en snijd in parten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bloemkoolroosjes in stukken van 3 cm.
Verhit de olie in de wok en fruit de ui, knoflook, gember en kerriepoeder 3 min. op laag vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak 1 min. op hoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 6 min. mee.
Snijd ondertussen de tomaten in parten. Voeg samen met het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 8 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst over diepe borden en schep de groente erop.
Indiase kiproerbak met bloemkool en rijst
Een avondje India! Heerlijk met groenten en rijst.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 15 min. gaar. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Maak ondertussen de uien schoon en snijd in parten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bloemkoolroosjes in stukken van 3 cm.
Verhit de olie in de wok en fruit de ui, knoflook, gember en kerriepoeder 3 min. op laag vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak 1 min. op hoog vuur. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 6 min. mee.
Snijd ondertussen de tomaten in parten. Voeg samen met het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 8 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst over diepe borden en schep de groente erop.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
2 witte uien
2 tenen knoflook
4 cm verse gember
400 g bloemkoolroosjes
2 el arachideolie
3 tl kerriepoeder
350 g kipfiletblokjes
4 tomaten
50 ml water