Indiase kippensoep met bloemkoolroosjes
Met hot curry en kokosmelk: pittig en lekker romig tegelijk.
Aan de slag
Halveer eventueel de grotere bloemkoolroosjes. Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak de bloemkool met de currypoeder op middelhoog vuur 3 min. Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Snijd de tomaten in partjes.
Voeg de linzen, tomaten, bouillontablet, kokosmelk, kipblokjes en het water toe aan de bloemkool en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Serveer in diepe kommen.
Indiase kippensoep met bloemkoolroosjes
Met hot curry en kokosmelk: pittig en lekker romig tegelijk.
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer eventueel de grotere bloemkoolroosjes. Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak de bloemkool met de currypoeder op middelhoog vuur 3 min. Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Snijd de tomaten in partjes.
Voeg de linzen, tomaten, bouillontablet, kokosmelk, kipblokjes en het water toe aan de bloemkool en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Serveer in diepe kommen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g bloemkoolroosjes
1 el arachideolie
2 el hot currypoeder
400 g linzen in blik
4 Tasty Tom trostomaten
1 kippenbouillontablet
200 ml kokosmelk
350 g kipfiletblokjes
750 ml water