Notenfudge
Wij dagen je uit: probeer maar eens 1 stukje van deze fudge te nemen. We weten zeker dat het daar niet bij blijft.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
Verwarm de melk op laag vuur in een steelpannetje. Voeg vervolgens de notenpasta, boter, het vanille-extract en een mespunt zout toe. Blijf 5 min. roeren, totdat het mengsel stevig wordt. Neem de pan van het vuur en meng de hazelnoten erdoor. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Doe het mengsel erin en zet minimaal 1½ uur in de vriezer. Snijd de fudge vervolgens in stukken en serveer.
Notenfudge
Wij dagen je uit: probeer maar eens 1 stukje van deze fudge te nemen. We weten zeker dat het daar niet bij blijft.
null porties
95 kcal
10 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
Verwarm de melk op laag vuur in een steelpannetje. Voeg vervolgens de notenpasta, boter, het vanille-extract en een mespunt zout toe. Blijf 5 min. roeren, totdat het mengsel stevig wordt. Neem de pan van het vuur en meng de hazelnoten erdoor. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Doe het mengsel erin en zet minimaal 1½ uur in de vriezer. Snijd de fudge vervolgens in stukken en serveer.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
95 g ongebrande hazelnoten
397 g gecondenseerde volle melk
170 g gemengde notenpasta
50 g ongezouten roomboter
2 tl vanille-extract
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (14 x 22 cm)