Pistache-vanilletaart met crème fraîche
Taart lovers opgelet: gebruik vanille en pistache in je beslag en als topping en je taart kan niet meer stuk.
20 min. bereiden / 30 min. oventijd / 2 uur 30 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom. Voeg de bloem, 100 g poedersuiker, een ½ tl vanille-extract, een mespunt zout en het ei toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van Ø 35 cm. Bekleed de vorm met de deeglap en snijd de randen bij.
Hak ⅓ van de noten grof. Breng in een steelpan de gecondenseerde melk met de basterdsuiker en 1 tl vanille-extract al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Blijf goed roeren en laat ca. 5 min. koken tot het mengsel dikker wordt. Haal de pan van het vuur en roer de grofgehakte pistachenoten erdoor. Verdeel de vulling over de taartbodem en bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Haal de taart halverwege de baktijd uit de oven en verdeel de rest van de noten erover, druk ze voorzichtig een beetje in de vulling.
Roer de crème fraîche los met de rest van het vanille-extract en het water. Bestrooi de taart met de rest van de poedersuiker en serveer de crème fraîche erbij.
Pistache-vanilletaart met crème fraîche
Taart lovers opgelet: gebruik vanille en pistache in je beslag en als topping en je taart kan niet meer stuk.
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
150 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom. Voeg de bloem, 100 g poedersuiker, een ½ tl vanille-extract, een mespunt zout en het ei toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van Ø 35 cm. Bekleed de vorm met de deeglap en snijd de randen bij.
Hak ⅓ van de noten grof. Breng in een steelpan de gecondenseerde melk met de basterdsuiker en 1 tl vanille-extract al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Blijf goed roeren en laat ca. 5 min. koken tot het mengsel dikker wordt. Haal de pan van het vuur en roer de grofgehakte pistachenoten erdoor. Verdeel de vulling over de taartbodem en bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Haal de taart halverwege de baktijd uit de oven en verdeel de rest van de noten erover, druk ze voorzichtig een beetje in de vulling.
Roer de crème fraîche los met de rest van het vanille-extract en het water. Bestrooi de taart met de rest van de poedersuiker en serveer de crème fraîche erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g ongezouten roomboter
225 g tarwebloem
110 g poedersuiker
3 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
1 middelgroot ei
95 g gepelde ongezouten pistachenoten
397 g gecondenseerde melk in blik
75 g lichtbruine basterdsuiker
200 g crème fraîche
½ el water
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller
taartvorm Ø 28 cm met losse bodem
bakpapier