Rijkgevulde Italiaanse kippensoep
Goedgevulde maaltijdsoep met venkel, Italiaanse groente en kip: squisito!
Aan de slag
Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel af. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
Doe de bouillon in een soeppan en voeg nog een (krachtbouillon)pot water per persoon toe. Voeg de venkel, roerbakgroente en kip toe. Breng tegen de kook aan. Laat 10 min. op laag vuur garen.
Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Voeg de bonen, het citroenrasp en de tuinerwten toe aan de soep en warm 2 min. mee. Breng de soep op smaak met het citroensap. Verdeel de soep over diepe borden en serveer.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Rijkgevulde Italiaanse kippensoep
Goedgevulde maaltijdsoep met venkel, Italiaanse groente en kip: squisito!
hoofdgerecht
null personen
235 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel af. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
Doe de bouillon in een soeppan en voeg nog een (krachtbouillon)pot water per persoon toe. Voeg de venkel, roerbakgroente en kip toe. Breng tegen de kook aan. Laat 10 min. op laag vuur garen.
Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Voeg de bonen, het citroenrasp en de tuinerwten toe aan de soep en warm 2 min. mee. Breng de soep op smaak met het citroensap. Verdeel de soep over diepe borden en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 venkelknol
350 ml krachtbouillon kip
400 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
250 g scharrel kipfilets
800 g cannellinibonen in blik
1 citroen
200 g diepvries tuinerwten