Italiaanse kippensoep met tofette
Kippensoep op z'n Italiaans: met verse kruiden, pasta en venkel.
Aan de slag
Verhit de olijfolie in een ruime soeppan met dikke bodem en bak de kipdijfilets in 4 min. rondom goudbruin aan. Voeg het water en de bouillontabletten toe. Breng rustig tegen de kook aan. Haal de blaadjes van de takjes tijm, salie, oregano en rozemarijn en snijd fijn. Voeg toe aan de bouillon. Houd de soep 20 min. tegen de kook aan, zodat de kip helemaal gaar is.
Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Pel de ui en snijd in 8 partjes. Snijd de stelen en onderkant van de venkelknol. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Neem de kip uit de bouillon en laat iets afkoelen. Snijd het kippenvlees in kleine stukjes.
Voeg de tofette, ui en venkel toe aan de bouillon en breng aan de kook. Voeg na 8 min. de courgette en tuinerwten toe en laat nog 6 min. koken. Voeg de laatste 2 min. het kippenvlees toe. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven de soep en pers de vrucht vervolgens uit. Voeg het sap naar smaak toe. Breng de soep verder op smaak met peper en eventueel zout.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Italiaanse kippensoep met tofette
Kippensoep op z'n Italiaans: met verse kruiden, pasta en venkel.
hoofdgerecht
null personen
300 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olijfolie in een ruime soeppan met dikke bodem en bak de kipdijfilets in 4 min. rondom goudbruin aan. Voeg het water en de bouillontabletten toe. Breng rustig tegen de kook aan. Haal de blaadjes van de takjes tijm, salie, oregano en rozemarijn en snijd fijn. Voeg toe aan de bouillon. Houd de soep 20 min. tegen de kook aan, zodat de kip helemaal gaar is.
Snijd ondertussen de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Pel de ui en snijd in 8 partjes. Snijd de stelen en onderkant van de venkelknol. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Neem de kip uit de bouillon en laat iets afkoelen. Snijd het kippenvlees in kleine stukjes.
Voeg de tofette, ui en venkel toe aan de bouillon en breng aan de kook. Voeg na 8 min. de courgette en tuinerwten toe en laat nog 6 min. koken. Voeg de laatste 2 min. het kippenvlees toe. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven de soep en pers de vrucht vervolgens uit. Voeg het sap naar smaak toe. Breng de soep verder op smaak met peper en eventueel zout.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
320 g kipdijfilet
2 l water
2 kippenbouillontabletten
10 g Italiaanse kruidenmix
1 courgette
1 zoete ui
1 venkelknol
200 g tofette
200 g diepvries tuinerwten
1 citroen