Aardappel-knolselderijgratin
Zo'n zachte, romige en iets zoete gratin doet het eigenlijk bij alle gerechten wel goed.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en schaaf er met een kaasschaaf dunne plakjes van. Je kunt ze ook zo dun mogelijk snijden. Heb je een keukenmachine? Dan kun je ze daarmee ook in dunne plakjes schaven.
Pel de knoflook en snijd fijn. Ris de blaadjes van 3/5 van de takjes tijm, meng met de knolselderij- en aardappelplakjes en verdeel over de ovenschaal.
Schenk de slagroom over de groente-en aardappelplakjes en bestrooi met de kaas. Leg de rest van de takjes tijm erop en bak de gratin in ca. 1 uur onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt.
Aardappel-knolselderijgratin
Zo'n zachte, romige en iets zoete gratin doet het eigenlijk bij alle gerechten wel goed.
bijgerecht
null personen
480 kcal
15 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en schaaf er met een kaasschaaf dunne plakjes van. Je kunt ze ook zo dun mogelijk snijden. Heb je een keukenmachine? Dan kun je ze daarmee ook in dunne plakjes schaven.
Pel de knoflook en snijd fijn. Ris de blaadjes van 3/5 van de takjes tijm, meng met de knolselderij- en aardappelplakjes en verdeel over de ovenschaal.
Schenk de slagroom over de groente-en aardappelplakjes en bestrooi met de kaas. Leg de rest van de takjes tijm erop en bak de gratin in ca. 1 uur onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g pommes gourmardine
500 g knolselderij
1 teen knoflook
4 takjes verse tijm
250 ml verse slagroom
150 g geraspte jong belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm)