Aardappel-courgettegratin
Courgette op zijn best in deze gratin met tijm en knoflook.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de courgette in plakjes en de ui in ringen.
Vet een ovenschaal in. Leg de plakjes courgette dakpansgewijs om en om met de aardappelschijfjes en de uiringen in de ovenschaal. Snijd de knoflook fijn. Meng de slagroom in een kom met de tijm en de knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk over de groenten.
Bestrooi met de kaas. Bak in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Gratineren
Instructievideo - 00:39 min.
Aardappel-courgettegratin
Courgette op zijn best in deze gratin met tijm en knoflook.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de courgette in plakjes en de ui in ringen.
Vet een ovenschaal in. Leg de plakjes courgette dakpansgewijs om en om met de aardappelschijfjes en de uiringen in de ovenschaal. Snijd de knoflook fijn. Meng de slagroom in een kom met de tijm en de knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk over de groenten.
Bestrooi met de kaas. Bak in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgettes
2 zoete uien
700 g aardappelschijfjes naturel
1 teen knoflook
250 ml verse slagroom
2 tl gedroogde tijm
100 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (Ø 30 cm)