Zoete-aardappelstamppot met gehaktballen
Stamppot andijvie, maar dan met zoete aardappel. Verrassend lekker anders!
30 min. bereiden
9 ingrediënten
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in ca. 20 min. gaar. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten toe.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met peper en eventueel zout door het gehakt. Vorm er met vochtige handen 4 gelijke ballen van. Verhit in een braadpan de helft van de boter en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en bak ze in 15 min. gaar. Keer af en toe.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in ca. 5 min. gaar en krokant. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Neem het spek met het bakvet uit de pan. Verhit de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak de ui in 5 min. zacht op middelhoog vuur. Voeg de jus toe en verwarm nog 1 min.
Giet de aardappelen en tuinerwten af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp tot een grove puree en voeg indien nodig wat kookvocht toe. Schep de andijvie, spekreepjes en het bakvet erdoor. Serveer met de gehaktballen en de uienjus.
Zoete-aardappelstamppot met gehaktballen
Stamppot andijvie, maar dan met zoete aardappel. Verrassend lekker anders!
hoofdgerecht
null personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in ca. 20 min. gaar. Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten toe.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de knoflook met peper en eventueel zout door het gehakt. Vorm er met vochtige handen 4 gelijke ballen van. Verhit in een braadpan de helft van de boter en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en bak ze in 15 min. gaar. Keer af en toe.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in ca. 5 min. gaar en krokant. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Neem het spek met het bakvet uit de pan. Verhit de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak de ui in 5 min. zacht op middelhoog vuur. Voeg de jus toe en verwarm nog 1 min.
Giet de aardappelen en tuinerwten af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp tot een grove puree en voeg indien nodig wat kookvocht toe. Schep de andijvie, spekreepjes en het bakvet erdoor. Serveer met de gehaktballen en de uienjus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
225 g diepvries tuinerwten
1 teen knoflook
500 g half-om-halfgehakt
30 g ongezouten roomboter
250 g gerookte spekreepjes
2 uien
85 ml stamppotjus in bakje
400 g gesneden andijvie
Dit heb je nodig
braadpan