Bananencheesecake met zoute karamelpopcorn
bewaar
bewaar

Bananencheesecake met zoute karamelpopcorn

Met deze cheesecake vol crunchy karamelpopcorn kun je rekenen op applaus.

25 min. bereiden / 3 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Smelt de boter in een steelpan. Verkruimel de speculaas in de keukenmachine of doe in een zak en verkruimel met een deegroller. Doe de kruimels in een kom en roer de gesmolten boter erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep de kruimels in de vorm en druk aan met een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.

Week ondertussen de gelatine in koud water. Pureer de bananen in de keukenmachine of met de staafmixer. Doe de mascarpone, crème fraîche, kaneel en vanillesuiker bij de banaan en mix met de keukenmachine of staafmixer tot een glad mengsel. Verhit het water in een steelpan, haal van het vuur en los de gelatine er in op. Meng door het bananenmengsel. Schep de vulling op de koekbodem en strijk glad. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Haal de taart uit de vorm en leg op een platte schaal. Leg de popcorn er vlak voor serveren in een berg bovenop. Besprenkel met de stroop en bestrooi met de kerstballenmix.

variatietipIn plaats van de kerstballen hagelmix kun je zilveren parels (Dr. Oetker) gebruiken.
bereidingstipJe kunt deze taart t/m stap 2 twee dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt en in de vorm in de koelkast. Verdeel vlak voor serveren de popcorn, stroop en hagelmix erover.
kookstaptipWikkel de vorm eventueel in een hete theedoek, zo krijg je de taart makkelijker uit de vorm.

Bananencheesecake met zoute karamelpopcorn

Instructievideo - 02:40 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bananencheesecake met zoute karamelpopcorn

Met deze cheesecake vol crunchy karamelpopcorn kun je rekenen op applaus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig