Twix-brownietaart met karamelpopcorn
Laat je je kind zelf een taart kiezen? Grote kans dat het deze wordt!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de boter in blokjes en breek de chocolade in stukjes. Smelt in een steelpan op laag vuur en roer tot een egale massa. Neem van het vuur. Doe de eieren in een mengkom en voeg de basterd- en kristalsuiker en het zout toe. Mix op de hoogste stand in 5 min. tot een luchtige massa.
Meng het chocolade-botermengsel door het eimengsel. Zeef de bloem en cacaopoeder boven het beslag en spatel er voorzichtig door. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rest van de binnenkant in met boter. Verdeel het beslag over de vormen. Bak de browniebodem ca. 35 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
Verdeel de rolo’s over 1 browniebodem. Leg de andere bodem erop. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip een hoekje van het zakje en gebruik steeds een beetje glazuur om een Twix tegen de zijkant van de taart te plakken. Plak zo alle Twixen tegen de taart. Leg de popcorn in een bergje bovenop de taart en besprenkel met de rest van het chocoladeglazuur.
Twix-brownietaart
Instructievideo - 02:43 min.
Twix-brownietaart met karamelpopcorn
Laat je je kind zelf een taart kiezen? Grote kans dat het deze wordt!
null porties
585 kcal
45 min. bereiden
120 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de boter in blokjes en breek de chocolade in stukjes. Smelt in een steelpan op laag vuur en roer tot een egale massa. Neem van het vuur. Doe de eieren in een mengkom en voeg de basterd- en kristalsuiker en het zout toe. Mix op de hoogste stand in 5 min. tot een luchtige massa.
Meng het chocolade-botermengsel door het eimengsel. Zeef de bloem en cacaopoeder boven het beslag en spatel er voorzichtig door. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rest van de binnenkant in met boter. Verdeel het beslag over de vormen. Bak de browniebodem ca. 35 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
Verdeel de rolo’s over 1 browniebodem. Leg de andere bodem erop. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip een hoekje van het zakje en gebruik steeds een beetje glazuur om een Twix tegen de zijkant van de taart te plakken. Plak zo alle Twixen tegen de taart. Leg de popcorn in een bergje bovenop de taart en besprenkel met de rest van het chocoladeglazuur.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g ongezouten roomboter
200 g pure chocolade 72%
4 middelgrote eieren
250 g donkere basterdsuiker
150 g kristalsuiker
½ tl zout
270 g tarwebloem
40 g cacaopoeder
250 g rolo's
100 g chocoladeglazuur
12 twixrepen
125 g coated popcorn gezouten karamel
Dit heb je nodig
mixer
springvorm (Ø 16 cm)
bakpapier