Brownietaart met pepermuntschuim
We waren het nog zo van plan: we nemen maar één stukje. Totdat we gingen proeven. Toen was de schaal in twee minuten leeg.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de brownievorm (20 x 20 cm) in en bekleed met bakpapier.
Zet een pan met een laagje water op het vuur. Breek de chocolade in stukken en doe in een kom. Doe de boter bij de chocolade in de kom en hang in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade en boter smelten.Laat de chocolade iets afkoelen. Klop ondertussen 4 eieren met 200 g suiker luchtig. Meng het chocolade-botermengsel erdoor.
Zeef de bloem met het zout boven het beslag en spatel erdoor. Schep in de brownievorm. Bak de brownie in ca. 25 min. gaar. Neem de brownie uit de vorm en laat op een rooster in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de pepermunt in het bakje van de staafmixer en maal tot fijn poeder. Ontvet een kom met de citroen. Splits de rest van de eieren en klop de eiwitten met een mixer in de kom stijf. De eidooiers worden niet gebruikt.
Breng de rest van de suiker met het water in een steelpan aan de kook. Kook de suikersiroop tot 118 °C (dit meet je met een suiker- of keukenthermometer). Dit duurt ca. 5 min.
Schenk de siroop in een dunne straal al kloppend met de mixer bij het eiwitschuim. Klop ca. 5 min. door tot het is afgekoeld tot kamertemperatuur. Spatel de gemalen pepermunt erdoor en verdeel het schuim in pieken over de brownie.
Brownietaart met pepermuntglazuur
Instructievideo - 03:13 min.
Brownietaart met pepermuntschuim
We waren het nog zo van plan: we nemen maar één stukje. Totdat we gingen proeven. Toen was de schaal in twee minuten leeg.
null porties
450 kcal
45 min. bereiden
30 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de brownievorm (20 x 20 cm) in en bekleed met bakpapier.
Zet een pan met een laagje water op het vuur. Breek de chocolade in stukken en doe in een kom. Doe de boter bij de chocolade in de kom en hang in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade en boter smelten.Laat de chocolade iets afkoelen. Klop ondertussen 4 eieren met 200 g suiker luchtig. Meng het chocolade-botermengsel erdoor.
Zeef de bloem met het zout boven het beslag en spatel erdoor. Schep in de brownievorm. Bak de brownie in ca. 25 min. gaar. Neem de brownie uit de vorm en laat op een rooster in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de pepermunt in het bakje van de staafmixer en maal tot fijn poeder. Ontvet een kom met de citroen. Splits de rest van de eieren en klop de eiwitten met een mixer in de kom stijf. De eidooiers worden niet gebruikt.
Breng de rest van de suiker met het water in een steelpan aan de kook. Kook de suikersiroop tot 118 °C (dit meet je met een suiker- of keukenthermometer). Dit duurt ca. 5 min.
Schenk de siroop in een dunne straal al kloppend met de mixer bij het eiwitschuim. Klop ca. 5 min. door tot het is afgekoeld tot kamertemperatuur. Spatel de gemalen pepermunt erdoor en verdeel het schuim in pieken over de brownie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g pure chocolade 72%
200 g ongezouten roomboter
6 middelgrote eieren
450 g fijne kristalsuiker
100 g tarwebloem
½ tl zout
50 g Wilhelmina pepermunt
½ citroen
4 el kraanwater
Dit heb je nodig
bakpapier
brownievorm
staafmixer
keukenthermometer