Uiensoep met gegratineerde ciabatta
Bij een uiensoep hoort natuurlijk een broodje met kaas. Ook lekker met Italiaanse kaas.
Aan de slag
Verwarm de grill van de oven. Verhit de olie in een grote pan en bak de gesneden uien op middelhoog vuur in 10 min. donkerbruin.
Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Houd het groenste deel apart. Voeg de rest van de salade-ui, de wokgroente, bouillontabletten en het water toe aan de ui. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de soepballetjes toe en laat 5 min. trekken.
Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de kaas erover en garneer met het groenste deel van de salade-ui. Gratineer onder de ovengrill in ca. 4 min. goudbruin.
Verdeel de soep over kommen en leg in elke kom een plakje ciabatta. Serveer met de rest van de ciabatta.
Uiensoep met gegratineerde ciabatta
Bij een uiensoep hoort natuurlijk een broodje met kaas. Ook lekker met Italiaanse kaas.
voorgerecht
null personen
600 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de grill van de oven. Verhit de olie in een grote pan en bak de gesneden uien op middelhoog vuur in 10 min. donkerbruin.
Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Houd het groenste deel apart. Voeg de rest van de salade-ui, de wokgroente, bouillontabletten en het water toe aan de ui. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de soepballetjes toe en laat 5 min. trekken.
Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de kaas erover en garneer met het groenste deel van de salade-ui. Gratineer onder de ovengrill in ca. 4 min. goudbruin.
Verdeel de soep over kommen en leg in elke kom een plakje ciabatta. Serveer met de rest van de ciabatta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el traditionele olijfolie
600 g gesneden uien
6 stuks salade-uien
400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
3 stuks runderbouillontabletten
1½ l water
275 g verse rundersoepballetjes
1 verse ciabatta
100 g Italian flakes kaas
Dit heb je nodig
bakpapier