Uiensoep
Aan de slag
Snipper de ui fijn. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit ¾ van de olie in een soeppan en fruit de ui, aardappel en tijm 10 min. met de deksel op de pan. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 5-10 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer tot een romige soep. Breng op smaak met de nootmuskaat, het citroensap, peper en zout.
Verwarm de ovengrill voor. Verkruimel de ciabatta en snijd de peterselie fijn. Meng het broodkruim met de peterselie, de rest van de olie en peper. Schep de uiensoep in kommen en strooi het broodkruim erover. Schuif onder de hete grill en laat het kruim in 3-4 min. goudbruin kleuren.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Uiensoep
voorgerecht
null personen
220 kcal
30 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de ui fijn. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Verhit ¾ van de olie in een soeppan en fruit de ui, aardappel en tijm 10 min. met de deksel op de pan. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 5-10 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer tot een romige soep. Breng op smaak met de nootmuskaat, het citroensap, peper en zout.
Verwarm de ovengrill voor. Verkruimel de ciabatta en snijd de peterselie fijn. Meng het broodkruim met de peterselie, de rest van de olie en peper. Schep de uiensoep in kommen en strooi het broodkruim erover. Schuif onder de hete grill en laat het kruim in 3-4 min. goudbruin kleuren.
combinatietip:
bewaartip:
allergietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
1 kruimige aardappelen
2 tl gedroogde tijm
750 ml rundvleesbouillontabletten
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
1 el citroensap
4 sneetjes verse ciabatta's
2 el verse peterselie
1 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer