Thaise kip met spitskool en romige kokosrijst
Oost meets west in deze heerlijke curry met kip en spitskool.
Aan de slag
Breng de kokosmelk met ruim water en eventueel zout aan de kook en kook de rijst met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 8 min. gaar Giet af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de olie in de wok en roerbak de kip en curry 5 min. Voeg de spitskool en wokgroente toe en roerbak 3 min. Voeg de chilisaus toe en roerbak 1 min.
Snijd de koriander grof. Verdeel de kokosrijst en het kip-groentemengsel over 4 borden en garneer met de koriander.
Thaise kip met spitskool en romige kokosrijst
Oost meets west in deze heerlijke curry met kip en spitskool.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng de kokosmelk met ruim water en eventueel zout aan de kook en kook de rijst met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 8 min. gaar Giet af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de olie in de wok en roerbak de kip en curry 5 min. Voeg de spitskool en wokgroente toe en roerbak 3 min. Voeg de chilisaus toe en roerbak 1 min.
Snijd de koriander grof. Verdeel de kokosrijst en het kip-groentemengsel over 4 borden en garneer met de koriander.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 ml kokosmelk
275 g notenrijst
2 el traditionele olijfolie
300 g kipfiletblokjes
1 tl Thai red currypoeder*
400 g gesneden spitskool
400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
3 el zoete chilisaus
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
wok