Snelle roerbak met sajoertempeh
Rijst met Chinese wokgroente en krokant gebakken stukjes tempeh. Heerlijke oosterse avondmaaltijd.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de tempeh in blokjes van 1 cm. Schep de blokjes om met 1/3 van de boemboe.
Verhit eenderde van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. Voeg de kokosmelk en de rest van de boemboe toe en laat 8 min. zachtjes koken.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tempeh op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Schep de tempeh met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes.
Verdeel de rijst en groente over 4 kommen en bestrooi met de knapperige tempeh en de bosui. Serveer direct.
Snelle roerbak met sajoertempeh
Rijst met Chinese wokgroente en krokant gebakken stukjes tempeh. Heerlijke oosterse avondmaaltijd.
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de tempeh in blokjes van 1 cm. Schep de blokjes om met 1/3 van de boemboe.
Verhit eenderde van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. Voeg de kokosmelk en de rest van de boemboe toe en laat 8 min. zachtjes koken.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tempeh op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Schep de tempeh met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes.
Verdeel de rijst en groente over 4 kommen en bestrooi met de knapperige tempeh en de bosui. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
250 g tempeh
80 ml boemboe sajoer boontjes
6 el arachideolie
800 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
200 ml kokosmelk
2 bosuien