Bami ketjap met garnalen
Je kunt bami met vlees maken, maar met vis is-ie ook heel lekker.
Aan de slag
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 1 min. van de kooktijd de sperziebonen toe.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de paksoi in kleine stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, garnalen en paksoi 1 min. Voeg de basis voor bami ketjap en het water toe en verwarm 2 min. op hoog vuur. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Giet de mie en sperziebonen af en verdeel over 4 borden. Schep de garnalen met paksoi er in het midden op. Bestrooi met de bosui.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Bami ketjap met garnalen
Je kunt bami met vlees maken, maar met vis is-ie ook heel lekker.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 1 min. van de kooktijd de sperziebonen toe.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de paksoi in kleine stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook, garnalen en paksoi 1 min. Voeg de basis voor bami ketjap en het water toe en verwarm 2 min. op hoog vuur. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Giet de mie en sperziebonen af en verdeel over 4 borden. Schep de garnalen met paksoi er in het midden op. Bestrooi met de bosui.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g fijne mienestjes
500 g koelverse gebroken sperziebonen
1 teen knoflook
½ paksoi
2 el arachideolie
300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
65 g mix voor bami ketjap
150 ml water
3 bosuien