Garnalen in krokant jasje
Lekker oosters, deze crunchy garnalen. Het deegjasje maak je zelf, en je bent toch in 15 minuten klaar!
Aan de slag
Breek de eieren boven een kom, klop los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de bloem en panko elk in een andere kom. Schep de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.
Verhit 150 ml olie in een koekenpan en bak de garnalen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm onder aluminiumfolie.
Verhit 2 el olie in een wok en bak de paksoi, sambal en knoflook 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met 3 el sojasaus.
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op hoog vuur mee. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en (versgemalen) peper.
Serveer het rijst-paksoimengsel met de garnalen.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Garnalen in krokant jasje
Lekker oosters, deze crunchy garnalen. Het deegjasje maak je zelf, en je bent toch in 15 minuten klaar!
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breek de eieren boven een kom, klop los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe de bloem en panko elk in een andere kom. Schep de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.
Verhit 150 ml olie in een koekenpan en bak de garnalen in 3 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm onder aluminiumfolie.
Verhit 2 el olie in een wok en bak de paksoi, sambal en knoflook 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met 3 el sojasaus.
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op hoog vuur mee. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en (versgemalen) peper.
Serveer het rijst-paksoimengsel met de garnalen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote eieren
3 el tarwebloem
75 g panko Japans paneermeel
300 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
150 ml arachideolie
3 tenen knoflook
2 el arachideolie
600 g koelverse gesneden paksoi
½ el sambal badjak
5 el Japanse sojasaus
600 g 1 minuut witte rijst