Gestoofde kabeljauw in tomatensaus
De smaak van verse zongerijpte tomaten doet het heel goed bij de zachte kabeljauw.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. Voeg de oregano, de tomatensaus, balsamicoazijn, peper en zout toe en laat 5 min. op laag vuur stoven.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges, snijd ze in stukjes van 1 cm en meng door de tomatensaus. Verdeel de saus over de ovenschaal en leg de kabeljauwfilets erop. Bestrooi de vis met peper en eventueel zout. Laat de olijven uitlekken, snijd grof en verdeel over de vis. Bak de vis ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
Kook ondertussen de volkorenspaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de citroen in plakjes. Verdeel de pasta over diepe borden, verdeel de kabeljauw, asperges en tomatensaus erover en leg er een plakje citroen op.
Gestoofde kabeljauw in tomatensaus
De smaak van verse zongerijpte tomaten doet het heel goed bij de zachte kabeljauw.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. Voeg de oregano, de tomatensaus, balsamicoazijn, peper en zout toe en laat 5 min. op laag vuur stoven.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges, snijd ze in stukjes van 1 cm en meng door de tomatensaus. Verdeel de saus over de ovenschaal en leg de kabeljauwfilets erop. Bestrooi de vis met peper en eventueel zout. Laat de olijven uitlekken, snijd grof en verdeel over de vis. Bak de vis ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
Kook ondertussen de volkorenspaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de citroen in plakjes. Verdeel de pasta over diepe borden, verdeel de kabeljauw, asperges en tomatensaus erover en leg er een plakje citroen op.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
1 tl gedroogde oregano
690 g Grand’Italia Sugocasa Erbe in fles
2 el balsamicoazijn
700 g verse groene asperges
4 verse kabeljauwfilets
90 g Taggia olijven
300 g volkorenspaghetti
1 citroen