Penne met tomatensaus en tartaarballetjes
Fastfood op z'n Italiaans: dat willen we elke week wel!
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in boogjes en snijd de winterpeen in blokjes.
Meng het tartaar met de knoflook, peper en eventueel zout. Vorm er 20 kleine balletjes van. Verhit de olie in een hapjespan en bak de tartaarballetjes in 5 min. rondom bruin. Schep uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
Bak in het achtergebleven bakvet de ui, bleekselderij en peen in 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus toe en laat 15 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de pasta af en verdeel over 4 borden en schep de saus erover. Serveer de tartaarballetjes er apart bij.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Penne met tomatensaus en tartaarballetjes
Fastfood op z'n Italiaans: dat willen we elke week wel!
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in boogjes en snijd de winterpeen in blokjes.
Meng het tartaar met de knoflook, peper en eventueel zout. Vorm er 20 kleine balletjes van. Verhit de olie in een hapjespan en bak de tartaarballetjes in 5 min. rondom bruin. Schep uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
Bak in het achtergebleven bakvet de ui, bleekselderij en peen in 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus toe en laat 15 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de pasta af en verdeel over 4 borden en schep de saus erover. Serveer de tartaarballetjes er apart bij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
2 uien
1 stengel bleekselderij
200 g winterpeen
300 g tartaar
2 el traditionele olijfolie
690 g Grand’Italia Sugocasa Erbe in fles
250 g volkorenpenne