Borrelplank met kipcervelaat
De bruschette, tzatziki en cervelaatprikkers heb je, wie schenkt een drankje in?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in plakjes. Leg op het ovenrooster en besprenkel met de olie. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Laat iets afkoelen. Scheur de blaadjes van het basilicum in stukjes. Besmeer de bruschette met de geitenkaas en bestrooi met de helft van het basilicum.
Snijd voor tzatziki de komkommer doormidden. Halveer de helft in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en rasp het vruchtvlees. Meng met de yoghurt. Pers een ½ teen knoflook erboven, voeg de rest van het basilicum toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd voor de cervelaatprikkers de kipcervelaat in 16 plakjes. Prik er 16 Amsterdamse uien met 16 cocktailprikkers op. Snijd de rest van de komkommer in plakjes. Serveer samen met de bruschette, tzatziki en cervelaatprikkers op een grote borrelplank.
Borrelplank met kipcervelaat
De bruschette, tzatziki en cervelaatprikkers heb je, wie schenkt een drankje in?
null personen
540 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in plakjes. Leg op het ovenrooster en besprenkel met de olie. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Laat iets afkoelen. Scheur de blaadjes van het basilicum in stukjes. Besmeer de bruschette met de geitenkaas en bestrooi met de helft van het basilicum.
Snijd voor tzatziki de komkommer doormidden. Halveer de helft in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en rasp het vruchtvlees. Meng met de yoghurt. Pers een ½ teen knoflook erboven, voeg de rest van het basilicum toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd voor de cervelaatprikkers de kipcervelaat in 16 plakjes. Prik er 16 Amsterdamse uien met 16 cocktailprikkers op. Snijd de rest van de komkommer in plakjes. Serveer samen met de bruschette, tzatziki en cervelaatprikkers op een grote borrelplank.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 meergranen afbakstokbrood
2 el traditionele olijfolie
15 g verse basilicum
125 g zachte geitenkaas
1 komkommer
250 g Griekse yoghurt
½ teen knoflook
165 g kipcervelaat
340 g Amsterdamse uien
Dit heb je nodig
cocktailprikkers