Koffiecheesecake met karamel en chocolade
De pittige koffie gaat in deze taart perfect samen met de chocolade en fluweelzachte karamel.
Aan de slag
Zet het blikje gecondenseerde melk ongeopend in een pan en schenk er zoveel water bij tot het blikje onderstaat. Kook de melk met de deksel op de pan op laag vuur in 2½ uur tot karamel. Zorg dat het blikje onder water blijft en vul het water regelmatig bij. Laat het blikje ongeopend 30 min. afkoelen.
Week ondertussen de gelatine in koud water en smelt de boter. Maal de speculaas fijn in een keukenmachine en meng de boter erdoor.
Vet de springvorm in. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan. Knijp de gelatine uit en los op in de warme koffie. Voeg de roomkaas toe en meng goed. Verdeel het mengsel over de speculaasbodem.
Zet de taart 2½ uur in de koelkast. Verdeel de helft van de karamel erover, schaaf er extra pure chocolade 72% boven en serveer.
Koffiecheesecake met karamel en chocolade
De pittige koffie gaat in deze taart perfect samen met de chocolade en fluweelzachte karamel.
null personen
510 kcal
20 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Zet het blikje gecondenseerde melk ongeopend in een pan en schenk er zoveel water bij tot het blikje onderstaat. Kook de melk met de deksel op de pan op laag vuur in 2½ uur tot karamel. Zorg dat het blikje onder water blijft en vul het water regelmatig bij. Laat het blikje ongeopend 30 min. afkoelen.
Week ondertussen de gelatine in koud water en smelt de boter. Maal de speculaas fijn in een keukenmachine en meng de boter erdoor.
Vet de springvorm in. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan. Knijp de gelatine uit en los op in de warme koffie. Voeg de roomkaas toe en meng goed. Verdeel het mengsel over de speculaasbodem.
Zet de taart 2½ uur in de koelkast. Verdeel de helft van de karamel erover, schaaf er extra pure chocolade 72% boven en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
397 g gecondenseerde volle melk
6 blaadjes gelatine
70 g ongezouten roomboter
200 g speculaas
100 ml koffie
600 g MonChou
50 g extra pure chocolade 72%
Dit heb je nodig
bakvorm 24 x 24 cm (springvorm)
keukenmachine