Pompoen-kruidnoten-cheesecakes
Bij de cheesecake ben je vast al verkocht, maar wacht maar tot je de kruidnotenbodem proeft.
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan. Maal de kruidnoten fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvormpjes. Verdeel het koekmengsel over de cupcakevormpjes en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Schep de pompoenspread, honing en mascarpone in de schone bak van de keukenmachine en meng tot een samenhangend geheel. Verdeel het mascarponemengsel over de koekjesbodem en strijk de bovenkanten glad. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Neem de muffinvorm uit de koelkast. Leg op de rechterhelft van elke cupcake 1 kruidnoot. Bedek met een stuk bakpapier de andere helft van de cupcake waar geen kruidnoot op ligt. Bestrooi de helft van de cupcake met de kruidnoot met de kaneel. Verplaats de kruidnoot naar de witte kant.
Pompoen-kruidnoten-cheesecakes
Bij de cheesecake ben je vast al verkocht, maar wacht maar tot je de kruidnotenbodem proeft.
nagerecht
null porties
285 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan. Maal de kruidnoten fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvormpjes. Verdeel het koekmengsel over de cupcakevormpjes en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Schep de pompoenspread, honing en mascarpone in de schone bak van de keukenmachine en meng tot een samenhangend geheel. Verdeel het mascarponemengsel over de koekjesbodem en strijk de bovenkanten glad. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Neem de muffinvorm uit de koelkast. Leg op de rechterhelft van elke cupcake 1 kruidnoot. Bedek met een stuk bakpapier de andere helft van de cupcake waar geen kruidnoot op ligt. Bestrooi de helft van de cupcake met de kruidnoot met de kaneel. Verplaats de kruidnoot naar de witte kant.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ongezouten roomboter
220 g kruidnoten
150 g verse groentespread pompoen
4 el vloeibare honing
400 g mascarpone
1 tl kaneel
Dit heb je nodig
keukenmachine
muffinvorm
papieren cupcakevormpjes