Romige zeevruchtensoep
Een goedgevulde vissoep met een Italiaans tintje. Dat wil je elke dag toch wel eten?
Aan de slag
Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem, op laag vuur zodat de boter niet verkleurt. Voeg de bloem toe en laat in 3 min. gaar worden (roux). Roer regelmatig. Voeg het water, de melk en visbouillontabletten toe. Zet het vuur hoog en breng al roerend met een garde aan de kook.
Voeg de aardappeltjes en saffraan toe, zet het vuur laag en laat in 5 min. met de deksel op de pan gaar worden. Voeg de roerbakmix toe en verwarm 5 min. Voeg de zeevruchten toe en verwarm nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Romige zeevruchtensoep
Een goedgevulde vissoep met een Italiaans tintje. Dat wil je elke dag toch wel eten?
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem, op laag vuur zodat de boter niet verkleurt. Voeg de bloem toe en laat in 3 min. gaar worden (roux). Roer regelmatig. Voeg het water, de melk en visbouillontabletten toe. Zet het vuur hoog en breng al roerend met een garde aan de kook.
Voeg de aardappeltjes en saffraan toe, zet het vuur laag en laat in 5 min. met de deksel op de pan gaar worden. Voeg de roerbakmix toe en verwarm 5 min. Voeg de zeevruchten toe en verwarm nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
500 ml halfvolle melk
2 Visbouillontabletten MSG-vrij
500 ml water
600 g bakaardappeltjes
50 mg saffraan
600 g verse Italiaanse roerbakgroente
500 g diepvries zeevruchten