Herfstminestrone
Door 'm een klein beetje om te bouwen is deze klassieke Italiaanse soep helemaal klaar voor de herfst.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook met de spekreepjes 3 min.
Voeg het water, de bouillontabletten en tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg de roerbakgroente en pasta toe en kook 8 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het basilicum.
Herfstminestrone
Door 'm een klein beetje om te bouwen is deze klassieke Italiaanse soep helemaal klaar voor de herfst.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook met de spekreepjes 3 min.
Voeg het water, de bouillontabletten en tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg de roerbakgroente en pasta toe en kook 8 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van het basilicum en snijd in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
250 g magere spekreepjes
1½ l water
2 groentebouillontabletten
400 g tomatenblokjes
800 g Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons & prei
150 g pipe rigate
15 g basilicum