Truffel risotto met spinazie en gekookt ei
bewaar
bewaar

Truffel risotto met spinazie en gekookt ei

Risotto eten als de Italianen? Weg die lepel, want risotto eten zij met een vork.

35 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Breng een pan met het water en de bouillontablet aan de kook. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot 1 min. Voeg de knoflook, de helft van de tapenade en paddenstoelenmix toe en bak 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Blijf herhalen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

Kook de eieren 6 min. Laat schrikken, pel en halveer ze. Schep de spinazie voorzichtig door de risotto tot de blaadjes zijn geslonken. Neem de pan van het vuur en voeg de rest van de boter en tapenade toe. Bestrooi met de kaasflakes en breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden en leg het ei erop.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Truffel risotto met spinazie en gekookt ei

Risotto eten als de Italianen? Weg die lepel, want risotto eten zij met een vork.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig