Aan de slag
Snijd de sjalotten fijn. Verhit 25 g boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalot 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Breng 1 liter water met de bouillontabletten tegen de kook aan. Voeg een scheut bouillon toe aan de risotto en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak hierin de paprika en paddenstoelenmix 8 min. al roerend op middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 2 el citroensap en de rest van de boter door de risotto en voeg de paddenstoelenmix toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kaas.
Paddenstoelenrisotto met paprika
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten fijn. Verhit 25 g boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalot 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Breng 1 liter water met de bouillontabletten tegen de kook aan. Voeg een scheut bouillon toe aan de risotto en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak hierin de paprika en paddenstoelenmix 8 min. al roerend op middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 2 el citroensap en de rest van de boter door de risotto en voeg de paddenstoelenmix toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
75 g ongezouten roomboter
300 g risottorijst
125 ml droge witte wijn
1 l water
2 paddenstoelenbouillontabletten
1 gele paprika
800 g paddenstoelenmix met paprika en bieslook
2 tenen knoflook
½ citroen
90 g Parmigiano Reggiano-flakes