Paddenstoelenrisotto met paprika
bewaar
bewaar

Aan de slag

Snijd de sjalotten fijn. Verhit 25 g boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalot 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Breng 1 liter water met de bouillontabletten tegen de kook aan. Voeg een scheut bouillon toe aan de risotto en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak hierin de paprika en paddenstoelenmix 8 min. al roerend op middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 2 el citroensap en de rest van de boter door de risotto en voeg de paddenstoelenmix toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kaas.

algemeenJe kunt de paddenstoelenmix vervangen door kastanjechampignons.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paddenstoelenrisotto met paprika

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig