Gnocchi alla romana met truffel
Zelfgemaakte gnocchi van griesmeel, Parmezaanse kaas & truffel. Op en top Italiaans comfort food!
Aan de slag
Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Rasp de kaas.
Breng de melk in een pan met dikke bodem aan de kook en voeg al roerend met een garde de griesmeel en het zout toe. Breng weer aan de kook, draai het vuur dan laag en laat het mengsel al roerend 4 min. koken tot het iets is ingedikt. Neem de pan van het vuur en voeg 70 g geraspte kaas (per 4 personen), de truffeltapenade, de helft van de boter en de eidooiers toe. Roer tot de boter en de kaas zijn gesmolten. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bekleed de grote ovenschaal met een dubbele laag vershoudfolie. Laat de folie ruim over de randen hangen. Schep het griesmeelmengsel erin en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Vorm het griesmeelmengsel met behulp van de folie tot een rol van 30 cm lang. Draai de uiteinden van de folie in tegengestelde richting, zodat je een strakke rol krijgt. Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kneed de opgesteven griesmeelrol weer iets ronder. Verwijder de folie van de rol. Snijd met een nat mes de rol in 30 schijfjes. Leg deze dakpansgewijs in de grote ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en verdeel de rest van de boter er in klontjes over. Bestrooi met peper. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Leg de tomaatjes in de kleine ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. naast of onder de gnocchi in de oven. Serveer de tomaatjes bij de gnocchi.
Gnocchi alla romana met truffel
Zelfgemaakte gnocchi van griesmeel, Parmezaanse kaas & truffel. Op en top Italiaans comfort food!
bijgerecht
null personen
430 kcal
30 min. bereiden
150 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Rasp de kaas.
Breng de melk in een pan met dikke bodem aan de kook en voeg al roerend met een garde de griesmeel en het zout toe. Breng weer aan de kook, draai het vuur dan laag en laat het mengsel al roerend 4 min. koken tot het iets is ingedikt. Neem de pan van het vuur en voeg 70 g geraspte kaas (per 4 personen), de truffeltapenade, de helft van de boter en de eidooiers toe. Roer tot de boter en de kaas zijn gesmolten. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bekleed de grote ovenschaal met een dubbele laag vershoudfolie. Laat de folie ruim over de randen hangen. Schep het griesmeelmengsel erin en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Vorm het griesmeelmengsel met behulp van de folie tot een rol van 30 cm lang. Draai de uiteinden van de folie in tegengestelde richting, zodat je een strakke rol krijgt. Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kneed de opgesteven griesmeelrol weer iets ronder. Verwijder de folie van de rol. Snijd met een nat mes de rol in 30 schijfjes. Leg deze dakpansgewijs in de grote ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en verdeel de rest van de boter er in klontjes over. Bestrooi met peper. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Leg de tomaatjes in de kleine ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. naast of onder de gnocchi in de oven. Serveer de tomaatjes bij de gnocchi.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote eieren
100 g Parmezaanse kaas
600 ml volle melk
125 g griesmeel
½ tl zout
2 el truffel-paddenstoelentapenade
40 g ongezouten roomboter
250 g Juanita cherrytomaten aan de tak
Dit heb je nodig
garde
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
vershoudfolie
ovenschaal (15x15cm) of bakpapier