Truffelpolenta met knolselderij en tomaatjes
Polenta power! Dit bijgerecht is 100% vegan, maar met 1000% smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de extra vierge olijfolie. Rooster ze 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes van een ½ cm. Verhit de milde olijfolie in een koekenpan en bak 12 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Pers de knoflook erbij en bak nog 1 min.
Breng ondertussen het water met het zout aan de kook. Voeg al roerend de polenta toe en breng opnieuw aan de kook. Laat de polenta 10 min. zachtjes koken. Roer de rest van de extra vierge olijfolie en de wittetruffelolie erdoor.
Verdeel de polenta over kommen. Schep de gebakken knolselderij erop. Leg de tomaatjes erop en verdeel de waterkers erover. Bestrooi met zwarte peper.
Truffelpolenta met knolselderij en tomaatjes
Instructievideo - 00:33 min.
Truffelpolenta met knolselderij en tomaatjes
Polenta power! Dit bijgerecht is 100% vegan, maar met 1000% smaak.
bijgerecht
null personen
300 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de extra vierge olijfolie. Rooster ze 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes van een ½ cm. Verhit de milde olijfolie in een koekenpan en bak 12 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Pers de knoflook erbij en bak nog 1 min.
Breng ondertussen het water met het zout aan de kook. Voeg al roerend de polenta toe en breng opnieuw aan de kook. Laat de polenta 10 min. zachtjes koken. Roer de rest van de extra vierge olijfolie en de wittetruffelolie erdoor.
Verdeel de polenta over kommen. Schep de gebakken knolselderij erop. Leg de tomaatjes erop en verdeel de waterkers erover. Bestrooi met zwarte peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g Juanita cherrytomaten aan de tak
2 el extra vierge olijfolie
250 g knolselderij
2 el milde olijfolie
1 teen knoflook
800 ml kraanwater
1½ tl zout
125 g polenta
2 tl La Tourangelle wittetruffelolie
20 g waterkers
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)