Snelle 'risotto' met truffeltapenade
bewaar
bewaar

Snelle 'risotto' met truffeltapenade

Rijst op z'n Italiaans, met lekker veel champignons en een smeuïg eitje als extraatje. Lekker!

17 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd een stukje van de boven- en onderkant van de pastinaak. Halveer en snijd in plakken. Verhit 2 el olie in een grote soeppan en bak de pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, het water en de bouillontablet toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Schep goed om.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin.

Kook ondertussen de eieren 5½ min. Neem van het vuur, laat schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

Neem de ‘risotto’ van het vuur en schep de bieslook, crème fraîche en truffeltapenade erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over 4 borden. Schep de champignons in het midden, halveer de eieren en leg ze op de champignons.

kookstaptipWil je de risotto extra smeuïg maken? Voeg dan 100 ml kokend water meer toe.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Snelle 'risotto' met truffeltapenade

Rijst op z'n Italiaans, met lekker veel champignons en een smeuïg eitje als extraatje. Lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig