Snelle 'risotto' met truffeltapenade
Rijst op z'n Italiaans, met lekker veel champignons en een smeuïg eitje als extraatje. Lekker!
Aan de slag
Snijd een stukje van de boven- en onderkant van de pastinaak. Halveer en snijd in plakken. Verhit 2 el olie in een grote soeppan en bak de pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, het water en de bouillontablet toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Schep goed om.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin.
Kook ondertussen de eieren 5½ min. Neem van het vuur, laat schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Neem de ‘risotto’ van het vuur en schep de bieslook, crème fraîche en truffeltapenade erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over 4 borden. Schep de champignons in het midden, halveer de eieren en leg ze op de champignons.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Snelle 'risotto' met truffeltapenade
Rijst op z'n Italiaans, met lekker veel champignons en een smeuïg eitje als extraatje. Lekker!
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
17 min. bereiden
Aan de slag
Snijd een stukje van de boven- en onderkant van de pastinaak. Halveer en snijd in plakken. Verhit 2 el olie in een grote soeppan en bak de pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst, het water en de bouillontablet toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Schep goed om.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin.
Kook ondertussen de eieren 5½ min. Neem van het vuur, laat schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
Neem de ‘risotto’ van het vuur en schep de bieslook, crème fraîche en truffeltapenade erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over 4 borden. Schep de champignons in het midden, halveer de eieren en leg ze op de champignons.
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g pastinaak
3 el traditionele olijfolie
600 g 1 minuut basmatirijst
300 ml kokend water
1 paddenstoelenbouillontablet
500 g kastanjechampignons
4 middelgrote eieren
25 g verse bieslook
125 g crème fraîche
1 el tapenade van truffel en champignons