Bananenbrood met amandelmeel en noten
bewaar
bewaar

Bananenbrood met amandelmeel en noten

Krijg je visite? Dit exotische bananenbrood doet het supergoed op de koffietafel.

10 min. bereiden / 30 min. oventijd / 45 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de cakevorm in met 1 el arachideolie en bekleed de cakevorm met bakpapier. Pel en prak de bananen.

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kardemom boven een grote kom. Meng de banaan, het amandelmeel, kokosrasp, de olie, honing en het zout erdoor.

Hak de noten grof en schep met de bramen door het mengsel.

Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Controleer na 25 min. op gaarheid door er de satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat ca. 45 min. afkoelen.

variatietipJe kunt als variatie in plaats van bramen ook eenzelfde hoeveelheid frambozen nemen. Ook lekker met in kleine stukjes gehakte chocolade 70%.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bananenbrood met amandelmeel en noten

Krijg je visite? Dit exotische bananenbrood doet het supergoed op de koffietafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig