Bananenbrood met amandelmeel en noten
Krijg je visite? Dit exotische bananenbrood doet het supergoed op de koffietafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de cakevorm in met 1 el arachideolie en bekleed de cakevorm met bakpapier. Pel en prak de bananen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kardemom boven een grote kom. Meng de banaan, het amandelmeel, kokosrasp, de olie, honing en het zout erdoor.
Hak de noten grof en schep met de bramen door het mengsel.
Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Controleer na 25 min. op gaarheid door er de satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat ca. 45 min. afkoelen.
Bananenbrood met amandelmeel en noten
Krijg je visite? Dit exotische bananenbrood doet het supergoed op de koffietafel.
null porties
290 kcal
10 min. bereiden
45 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de cakevorm in met 1 el arachideolie en bekleed de cakevorm met bakpapier. Pel en prak de bananen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kardemom boven een grote kom. Meng de banaan, het amandelmeel, kokosrasp, de olie, honing en het zout erdoor.
Hak de noten grof en schep met de bramen door het mengsel.
Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Controleer na 25 min. op gaarheid door er de satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat ca. 45 min. afkoelen.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el arachideolie
600 g bananen
100 g zelfrijzend bakmeel
½ tl gemalen kardemom
200 g amandelmeel
3 el geraspte kokos
100 ml vloeibare honing
½ tl zout
100 g notenmix
100 g verse bramen
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm 30 cm
sateprikker