Bananentaart met noten, zaden & Griekse yoghurt
bewaar
bewaar

Bananentaart met noten, zaden & Griekse yoghurt

De ontbijtgranen op deze bananentaart zorgen voor een lekkere crunch.

15 min. bereiden / 40 min. oventijd / 2 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm.

Zeef in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de kardemom en het zout. Prak de bananen fijn. Klop de eieren los met de Griekse yoghurt, geprakte bananen en honing.

Spatel het bakmeelmengsel door de bananenpuree, meng ⅘ van de noten & zaden erdoor en verdeel over de springvorm. Bestrooi met de rest van de noten & zaden en bak in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar.

Neem de cake uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.

bewaartipJe kunt de cake 3 dagen in de koelkast bewaren of in stukken snijden en invriezen.
combinatietipLekker met roomboter

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bananentaart met noten, zaden & Griekse yoghurt

De ontbijtgranen op deze bananentaart zorgen voor een lekkere crunch.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig