Bananentaart met noten, zaden & Griekse yoghurt
De ontbijtgranen op deze bananentaart zorgen voor een lekkere crunch.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm.
Zeef in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de kardemom en het zout. Prak de bananen fijn. Klop de eieren los met de Griekse yoghurt, geprakte bananen en honing.
Spatel het bakmeelmengsel door de bananenpuree, meng ⅘ van de noten & zaden erdoor en verdeel over de springvorm. Bestrooi met de rest van de noten & zaden en bak in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar.
Neem de cake uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
Bananentaart met noten, zaden & Griekse yoghurt
De ontbijtgranen op deze bananentaart zorgen voor een lekkere crunch.
null personen
270 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm.
Zeef in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de kardemom en het zout. Prak de bananen fijn. Klop de eieren los met de Griekse yoghurt, geprakte bananen en honing.
Spatel het bakmeelmengsel door de bananenpuree, meng ⅘ van de noten & zaden erdoor en verdeel over de springvorm. Bestrooi met de rest van de noten & zaden en bak in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar.
Neem de cake uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
2 tl gemalen kardemom
1 mespunt zout
5 rijpe bananen
2 middelgrote eieren
250 g Griekse yoghurt 0%
100 ml honing
250 g Eat Natural noten en zaden
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakpapier
sateprikker