Thaise roerbak met komkommer, cherrytomaten, ui, ananas en tofu
bewaar
bewaar

Thaise roerbak met komkommer, cherrytomaten, ui, ananas en tofu

Vega is lekker! Dat vinden de kinderen ook met dit recept.

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel over een schone theedoek, breng op smaak met zout en laat staan tot gebruik. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de cherrytomaten. Snijd de salade-ui in ringen en snijd de stukjes ananas kleiner.

Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer in schuine plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de tofu in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.

Voeg de tomaten, salade-ui, ananas en chilisaus toe en bak 3 min. mee. Voeg de komkommer toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met zout. Verdeel de rijst en het tomaten-ananas-mengsel over de borden en serveer direct. Lekker!

combinatietipOok lekker met volkoren rijst
combinatietipLekker met geroosterd sesamzaad.

Thaise roerbak met komkommer, cherrytomaten, ui, ananas en tofu

Instructievideo - 02:22 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Thaise roerbak met komkommer, cherrytomaten, ui, ananas en tofu

Vega is lekker! Dat vinden de kinderen ook met dit recept.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig