Wolkenbroodjes
De hüttenkäse zit deze keer niet óp, maar ín het broodje. Lekker luchtig!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Splits de eieren. Vang de eiwitten op in een vetvrije kom.
Meng de eidooiers met de hüttenkäse en het bakpoeder. .
Klop de eiwitten stijf met een mixer of in een keukenmachine. Ga door tot je pieken hebt die rechtop blijven staan. Spatel het eiwit voorzichtig en snel door het hüttenkäsemengsel en zorg daarbij dat het mengsel luchtig blijft.
Schep het beslag met een soeplepel op de met bakpapier beklede bakplaat. Vorm 6 hoopjes en bak deze in ca. 20 min. goudbruin in de oven. Laat iets afkoelen en serveer.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Wolkenbroodjes
De hüttenkäse zit deze keer niet óp, maar ín het broodje. Lekker luchtig!
null porties
50 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Splits de eieren. Vang de eiwitten op in een vetvrije kom.
Meng de eidooiers met de hüttenkäse en het bakpoeder. .
Klop de eiwitten stijf met een mixer of in een keukenmachine. Ga door tot je pieken hebt die rechtop blijven staan. Spatel het eiwit voorzichtig en snel door het hüttenkäsemengsel en zorg daarbij dat het mengsel luchtig blijft.
Schep het beslag met een soeplepel op de met bakpapier beklede bakplaat. Vorm 6 hoopjes en bak deze in ca. 20 min. goudbruin in de oven. Laat iets afkoelen en serveer.
serveertip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
100 g koelverse hüttenkäse kaas
½ tl bakpoeder
Dit heb je nodig
bakpapier
mixer