Pita met kabeljauwburger en mais-komkommersalade
Extra smeuïg met een schep hüttenkäse met bieslook en peterselie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 15 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
Was ondertussen de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel, snijd het vruchtvlees in boogjes en doe in een schaal. Laat de mais uitlekken en voeg toe. Meng de dressing en rozijnen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de pitabroodjes 4 min. Keer halverwege. Snijd de broodjes open, besmeer 1 helft met de ketchup en leg er wat botersla en mais-komkommersalade op. Verdeel de burgers erover en schep de hüttenkäse erop. Serveer met de rest van de salade.
Pita met kabeljauwburger en mais-komkommersalade
Extra smeuïg met een schep hüttenkäse met bieslook en peterselie.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 15 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
Was ondertussen de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel, snijd het vruchtvlees in boogjes en doe in een schaal. Laat de mais uitlekken en voeg toe. Meng de dressing en rozijnen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de pitabroodjes 4 min. Keer halverwege. Snijd de broodjes open, besmeer 1 helft met de ketchup en leg er wat botersla en mais-komkommersalade op. Verdeel de burgers erover en schep de hüttenkäse erop. Serveer met de rest van de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 kabeljauwburgers
1 komkommer
300 g mais in blik
4 el honing-mosterddressing
50 g rozijnen
4 grote pitabroodjes
4 el ketchup
100 g botersla
175 g hüttenkäse bieslook-peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan