Salade met mais en kip
Gezonde salade. Door de zelfgemaakte korianderdressing krijgt ie een Indiaas tintje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kipfilet in reepjes en breng op smaak met peper en zout. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 6 min. gaar. Laat afkoelen. Snijd de komkommer in plakjes van ½ cm en die in reepjes van ½ cm. Snijd de koriander fijn en meng met de rest van de olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes en schep om met de korianderdressing. Voeg de komkommer en de uitgelekte mais toe.
Snijd de tortillawraps elk in 6 punten. Rooster ze in ca. 4 min. krokant op het rooster van de oven. Meng de kip door de salade en serveer met de tortilla's.
Salade met mais en kip
Gezonde salade. Door de zelfgemaakte korianderdressing krijgt ie een Indiaas tintje.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
25 min. bereiden
4 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kipfilet in reepjes en breng op smaak met peper en zout. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 6 min. gaar. Laat afkoelen. Snijd de komkommer in plakjes van ½ cm en die in reepjes van ½ cm. Snijd de koriander fijn en meng met de rest van de olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes en schep om met de korianderdressing. Voeg de komkommer en de uitgelekte mais toe.
Snijd de tortillawraps elk in 6 punten. Rooster ze in ca. 4 min. krokant op het rooster van de oven. Meng de kip door de salade en serveer met de tortilla's.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kipfilet
4 el traditionele olijfolie
1 komkommer
15 g verse koriander
2 el citroensap
1 avocado
300 g mais in blik
4 meergranen tortillawraps