Gevulde artisjokken uit de oven
Kun je artisjokken ook vullen? Jazeker, met kaas en kruiden bijvoorbeeld.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de steel van de artisjokken. Knip de bovenste 2 cm van elk blaadje recht af met een schaar. Rasp de gele schil van de citroen. Halveer de vrucht en wrijf met de snijvlakken de artisjokken in om verkleuring te voorkomen.Snijd de korstjes van de sneetjes brood en rooster het brood licht. Rasp de kaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Maal het citroenrasp, brood, de kaas, tijm, knoflook, boter en olie fijn in de keukenmachine. Of pureer in een hoge beker met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
Duw het mengsel met je vingers tussen de blaadjes van de artisjokken. Pers de citroenhelften uit. Zet de artisjokken in de ovenschaal en vul de schaal met het citroensap en de witte wijn.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet ca. 70 min. in de oven. Controleer of de artisjokken gaar zijn door aan een blaadje te trekken; het blaadje moet gemakkelijk loslaten. Verwijder de aluminiumfolie en zet de schaal nog 10 min. terug in de oven tot het broodkruim goudbruin is. Laat de artisjokken wat afkoelen tot je ze kunt vastpakken en serveer. Pluk een voor een de blaadjes van de artisjok en trek het vruchtvlees er met je tanden af.
Gevulde artisjokken uit de oven
Kun je artisjokken ook vullen? Jazeker, met kaas en kruiden bijvoorbeeld.
voorgerecht
null personen
485 kcal
30 min. bereiden
80 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de steel van de artisjokken. Knip de bovenste 2 cm van elk blaadje recht af met een schaar. Rasp de gele schil van de citroen. Halveer de vrucht en wrijf met de snijvlakken de artisjokken in om verkleuring te voorkomen.Snijd de korstjes van de sneetjes brood en rooster het brood licht. Rasp de kaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Maal het citroenrasp, brood, de kaas, tijm, knoflook, boter en olie fijn in de keukenmachine. Of pureer in een hoge beker met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
Duw het mengsel met je vingers tussen de blaadjes van de artisjokken. Pers de citroenhelften uit. Zet de artisjokken in de ovenschaal en vul de schaal met het citroensap en de witte wijn.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet ca. 70 min. in de oven. Controleer of de artisjokken gaar zijn door aan een blaadje te trekken; het blaadje moet gemakkelijk loslaten. Verwijder de aluminiumfolie en zet de schaal nog 10 min. terug in de oven tot het broodkruim goudbruin is. Laat de artisjokken wat afkoelen tot je ze kunt vastpakken en serveer. Pluk een voor een de blaadjes van de artisjok en trek het vruchtvlees er met je tanden af.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 verse artisjokken
1 citroen
5 sneetjes tijgerbrood wit
175 g Pecorino Romano
7½ g verse tijm
2 tenen knoflook
25 g ongezouten roomboter
4 el extra vierge olijfolie
300 ml witte wijn
Dit heb je nodig
rasp
staafmixer of keukenmachine
aluminiumfolie
ovenschaal (20 x 30 cm)