Sushi burrito met garnalen
bewaar
bewaar

Sushi burrito met garnalen

Japan + Mexico = sushi 2.0

35 min. bereiden

14 ingrediënten

Aan de slag

Breng de sushirijst met het water en eventueel zout aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. koken. Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan.

Snijd de komkommer in de lengte in 4 gelijke repen, verwijder de zaadlijsten. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in lange repen. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in lange repen.

Roer de rijstazijn door de rijst. Verdeel de rijst met de bolle kant van een in water gedoopte lepel gelijkmatig over de tortillawraps. Bestrijk de rijst met de wasabimayonaise. Verdeel de sushigember erover. Verdeel vervolgens over de hele lengte de komkommer, paprika, mais, peen julienne, bietjes julienne en avocado.

Verhit de olie in een wok tot ca. 180 °C. Frituur de garnalen in 3 min. goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Leg in het midden van elke tortilla 2 garnalen in de lengte en rol de tortilla’s zo strak mogelijk op. Snijd ze door en serveer.

Sushi burrito met garnalen

Instructievideo - 02:40 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sushi burrito met garnalen

Japan + Mexico = sushi 2.0

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig