Sushibowl met gerookte zalm en garnalen
Wat een plaatje, dit gerecht. En dan heb je het nog niet geproefd!
Aan de slag
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over een brede schaal en laat iets afkoelen. Verwarm de rijstazijn, suiker en een snufje zout in een steelpan en laat al roerend de suiker en het zout oplossen. Laat iets afkoelen tot kamertemperatuur en schep door de rijst.
Maak ondertussen de radijs schoon en snijd in kwarten. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in stukjes.
Verdeel de bereide sushirijst, radijs, avocado, biet, zalmblokjes en garnalen over de kommen. Knip de tuinkers en strooi over de sushibowl. Serveer de sojasaus erbij en eventueel extra sojasaus naar smaak.
Sushibowl met gerookte zalm en garnalen
Wat een plaatje, dit gerecht. En dan heb je het nog niet geproefd!
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over een brede schaal en laat iets afkoelen. Verwarm de rijstazijn, suiker en een snufje zout in een steelpan en laat al roerend de suiker en het zout oplossen. Laat iets afkoelen tot kamertemperatuur en schep door de rijst.
Maak ondertussen de radijs schoon en snijd in kwarten. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in stukjes.
Verdeel de bereide sushirijst, radijs, avocado, biet, zalmblokjes en garnalen over de kommen. Knip de tuinkers en strooi over de sushibowl. Serveer de sojasaus erbij en eventueel extra sojasaus naar smaak.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g Saitaku sushi rice
3 el Saitaku rijstazijn
½ tl suiker
½ bos radijs
1 eetrijpe avocado
75 g biet julienne
100 g gerookte zalmblokjes
100 g grote garnalen gekookt en gepeld
½ bakje tuinkers
1 el Saitaku sushi soy sauce