Koolrabicarpaccio met bloodymarydressing
Eters vanavond? Bij het zien van dit bijzondere voorgerecht slaan ze al steil achterover.
Aan de slag
Schil en snijd de koolrabi in flinterdunne plakken met een dunschiller, keukenmachine of mandoline. Meng de koolrabi met de olie, azijn en mierikswortel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat minimaal 1 uur marineren.
Meng de tomatensap met de wodka en Worcestershiresaus. Breng op smaak met de tabasco, peper en eventueel zout. Halveer de bleekselderij in de lengte en breedte in 4 gelijke stukken. Snijd het blad grof. Doe de dressing in 4 kleine (shot)glaasjes en garneer elk glaasje met een stuk bleekselderij.
Verdeel de plakjes koolrabi over 4 borden. Verkruimel de geitenkaas erover en garneer met het bleekselderijblad. Serveer de bloodymarydressing er apart bij en schenk aan tafel over de koolrabi.
Koolrabicarpaccio met bloodymarydressing
Eters vanavond? Bij het zien van dit bijzondere voorgerecht slaan ze al steil achterover.
voorgerecht
null personen
230 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Schil en snijd de koolrabi in flinterdunne plakken met een dunschiller, keukenmachine of mandoline. Meng de koolrabi met de olie, azijn en mierikswortel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat minimaal 1 uur marineren.
Meng de tomatensap met de wodka en Worcestershiresaus. Breng op smaak met de tabasco, peper en eventueel zout. Halveer de bleekselderij in de lengte en breedte in 4 gelijke stukken. Snijd het blad grof. Doe de dressing in 4 kleine (shot)glaasjes en garneer elk glaasje met een stuk bleekselderij.
Verdeel de plakjes koolrabi over 4 borden. Verkruimel de geitenkaas erover en garneer met het bleekselderijblad. Serveer de bloodymarydressing er apart bij en schenk aan tafel over de koolrabi.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g koolrabi's
3 el extra vierge olijfolie
2 el azijn
3 el mierikswortel in pot
100 ml tomatensap
1 el wodka
1 tl worcestershiresauce
6 druppels tabasco
1 stengel bleekselderij
125 g zachte geitenkaas 55+
Dit heb je nodig
dunschiller, keukenmachine of mandoline
shotglaasjes